# How Do I Calculate A Percentage Of Increase In My Salary Or Investment?

*Hank, I just got a raise at work from $35,000AUD to $42,000AUD – what is that percentage of increase, more so, how do I calculate it? *- Gerald from Perth

Hey Gerald – good question, people wonder that more than you think. So the way to calculate a percent increase between two numbers:

1. Take the difference between two numbers (this can be a subtracted either way because the number will just be a negative) $42,000 – $35,000 = $7,000

2. Take the difference ($7,000) and divide by the original number: $7,000/$35,000 = 0.20

3. Finally, multiply the number above by 100. (0.20*100 = 20%)

You’ve gotten a 20% raise! Which is far better than the standard “cost of living increase” of about 3.1%! Nice job!

(Thanks to OnFinancialSuccess for the typo fix resolve. )

**Filed Under**: advice • Compensation • Readers Requests